Ninia en Leon bouwen hun droomwoning in Neeldervelt

Ninia en Leon bouwen hun droomwoning in Neeldervelt

"Ons huis wordt precies zoals we zelf willen"

Nieuwbouw met begeleiding vaak betere optie dan bestaande bouw
Je eigen huis laten bouwen, ingewikkeld? Niet als je jezelf van a tot z laat ontzorgen. En als je kiest voor een duurzaam woonconcept heb je vaak ook nog eens een veel kortere bouwtijd. Daar kwamen Leon en Ninia Simons ook achter. Lees hier het interview met deze enthousiaste kopers van een bouwkavel in Limburg.

Leon en Ninia Simons wonen met hun zoon Lucas in Roermond. "Het is hier heel fijn wonen", vindt Ninia, "maar we hebben te weinig bergruimte. Bovendien willen we beiden een aantal dagen per week thuis werken, dus hebben we een grotere werkruimte nodig. En we willen graag een extra kamer waar Lucas met zijn vriendjes kan gamen."

Enthousiast over duurzaam nieuwbouwconcept

Al met al best wel een wensenlijstje, beseften Leon en Ninia. "We hebben een aantal huizen bekeken, maar er moest steeds nog heel veel gebeuren, ook om de woning energiezuinig te maken."

Via een kennis kwamen we uit bij Brummelhuis. Dat is een bedrijf dat particulieren ondersteunt bij nieuwbouw, van het ontwerp en de vergunningen tot en met de bouw. We raakten enthousiast over een duurzaam nieuwbouwconcept, gebaseerd op prefab houten delen. We realiseerden ons: dan kunnen we alles precies zo laten maken als we zelf willen."

Jaren 30-woning

Het was even omschakelen, vooral voor Ninia: "Vroeger wilde ik graag een jaren 30-woning. Maar daar ben ik helemaal vanaf gestapt. Ons nieuwe huis wordt heel eigentijds. Grijs gestuukt met houtaccenten. Dat ziet er keigaaf uit."

De bouw start in november, de oplevering is al 3 maanden later gepland: februari komend jaar. "Alle zorgen rond het hele bouwproces worden je uit handen genomen", zegt Leon. "Natuurlijk moeten we zelf de beslissingen nemen, maar ze begeleiden ons daar heel goed bij. Ik weet niets van huizen bouwen, dus ik had het niet anders gewild."

Waar kan jouw nieuwgebouwde droomhuis staan?

Herken je je in het verhaal van Ninia en Leon? Informeer bij Jack Frenken makelaars en adviseurs voor de beschikbare kavels in Neeldervelt.