• Onderwijs
  • Recreatie
  • Boodschappen
  • Winkelen
  • Sportclubs
  • NS-station
  • Snelweg A73
Onderwijs

Onderwijs

In de buurt van Neeldervelt zijn diverse onderwijsinstellingen te vinden. In de aangrenzende wijk Maasniel ligt
basisschool Neel. De kinderen breng je dus makkelijk lopend naar school. Maar ook voor middelbare scholen
hoeven ze niet ver van huis. Binnen 5 minuten fietsen liggen zowel Broekhin als Het Citaverde college. Deze
laatste biedt naast VMBO ook MBO opleidingen aan.

Recreatie

Recreatie

Op recreatief gebied heeft Roermond een ruim aanbod. Denk aan de talloze restaurantjes en cafeetjes langs de Roerkade en op het Stationsplein. Kunst, cultuur en concerten vind je in Theaterhotel De Oranjerie en de ECI Cultuurfabriek. Om optimaal tot rust te komen tijdens een flinke wandeling in de natuur rij je in no time naar natuurgebied De Meinweg. Toch liever genieten van het water? Ga een dagje varen op de Maasplassen! Watersport en Roermond gaan hand-in-hand. Een drankje op een van de beachclubs maakt je relaxdag compleet. Hoe lekker is het dan dat je aan het eind van de dag binnen enkele minuten weer thuis bent!

Boodschappen en winkelen in de directe omgeving

Boodschappen en winkelen in de directe omgeving

In het Retailpark, hemelsbreed op slechts 500 meter van je woning, vind je winkels als Mediamarkt en AH. Op eenzelfde afstand ligt de Huis & Tuinboulevard met bouwmarkten, woonwinkels, tuincentrum BijSTOX en een aantal supermarkten. Ben je meer op zoek naar een dorpse sfeer? De wijk Maasniel beschikt over een echte gezellige dorpskern met kleine winkeltjes. In de directe omgeving van Neeldervelt dus geen enkel gebrek aan winkels!

Funshopping

Funshopping

Het bruisende centrum van Roermond staat bekend om zijn prachtige straatjes, monumenten en winkelpassages. Ideaal om doorheen te slenteren! De historische panden herbergen nu tal van leuke boetiekjes, lunchrooms en de bekende modeketens. Maar ook aan de rand van de binnenstad is genoeg te beleven. Hier ligt dé bekendste hotspot van de stad: Het Designer Outlet. En dat allemaal zo dichtbij!

Fit

Fit

In de directe omgeving liggen diverse healthcentra zoals Dennenmarken en il fiore. In de gemeente Roermond zijn sowieso vele sportclubs en ontspanningscentra gevestigd. Van atletiek tot tennis en van voetbal tot fitness. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn er legio mogelijkheden.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Neeldervelt beschikt over een gunstige geografische ligging. Zo is het slechts 5 minuten fietsen naar het stadscentrum van Roermond. Hier kun je gemakkelijk op de Intercity stappen of gebruik maken van het vernieuwde busstation. Ook met de auto ben je zo de snelweg A67 op richting Maastricht of Venlo. Door de centrale locatie van Roermond zijn vrijwel alle bestemmingen in Limburg en daarbuiten goed te bereiken.